Achilleon Diving Center

Paperwork for preparing your stay

Για να προετοιμάσετε τη διαμονή σας,
έχετε αυτά τα έγγραφα να συμπληρώσετε
και να υποβάλετε:

Ολα τα έντυπα είναι υποχρεωτικά

Φ΄όρμα Εγγραφής

Ιατρικό Ερωτηματολόγιο

Ιατρική Βεβαίωση Καταδύσεων | Ερωτηματολόγιο Συμμετεχόντων

Οι καταδύσεις αναψυχής, αυτόνομης και ελεύθερης κατάδυσης απαιτούν καλή σωματική και ψυχική υγεία. Υπάρχουν μερικές ιατρικές καταστάσεις που μπορεί να επιφέρουν κίνδυνο στην υγεία κατά την κατάδυση, και αναφέρονται παρακάτω. Τα άτομα που πάσχουν, ή έχουν προδιάθεση, για κάποιες από τις παρακάτω καταστάσεις, θα πρέπει να αξιολογούνται από γιατρό. Το παρόν ερωτηματολόγιο συμμετοχής σε καταδύσεις παρέχει μια αρχική εκτίμηση για να εξακριβωθεί εάν θα πρέπει να επιδιώξετε αυτή την ιατρική εξέταση. Εάν έχετε οποιαδήποτε ανησυχία σχετικά με την σωματική σας επάρκεια κατά την διάρκεια της κατάδυσης η οποία δεν αναφέρεται σε αυτό το ερωτηματολόγιο, συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν από οποιαδήποτε δραστηριότητα κατάδυση. Εάν αισθάνεστε άρρωστοι, αποφύγετε την κατάδυση. Αν νομίζετε ότι μπορεί να έχετε μια μεταδοτική ασθένεια, προστατεύστε τον εαυτό σας και τους άλλους με το να μην συμμετέχετε σε σχολεία κατάδυσης και/ή δραστηριότητες κατάδυσης. Οι αναφορές σε "καταδύσεις" σε αυτό το ερωτηματολόγιο περιλαμβάνουν τόσο τις αυτόνομες καταδύσεις όσο και την ελεύθερη κατάδυση. Αυτό το ερωτηματολόγιο σχεδιάστηκε κυρίως ως μια αρχική ιατρική εκτίμηση για τους νέους δύτες, αλλά είναι εξίσου κατάλληλη για τους δύτες που συνεχίζουν την εκπαίδευση τους. Για την ασφάλειά σας, αλλά και για την ασφάλεια των ατόμων που καταδύονται μαζί σας, σας παρακαλούμε να απαντήσετε σε όλες τις ερωτήσεις με ειλικρίνεια.

Οδηγίες

Συμπληρώστε αυτό το ερωτηματολόγιο ως προϋπόθεση για να συμμετάσχετε σε αυτόνομη ή ελεύθερη κατάδυση. Σημείωση για τις γυναίκες: Εάν είστε έγκυος, ή προσπαθείτε να μείνετε έγκυος, μην συμμετάσχετε σε δραστηριότητες κατάδυσης.

1. Είχα προβλήματα με τους πνεύμονες, την αναπνοή, την καρδιά, και ή το αίμα τα οποία επηρεάζουν την φυσική ή την νοητική μου απόδοση

2. Είμαι άνω των 45 ετών

3. Μου είναι σωματικά δύσκολο να εκτελέσω μια μέτριας έντασης άσκηση (για παράδειγμα, περπάτημα για 1,6 χιλιόμετρα ή ένα μίλι σε 14 λεπτά ή συνεχόμενη κολύμβηση για 200 μέτρα γιάρδες χωρίς να σταματήσω). Ή δεν είμαι σε θέση να συμμετάσχω σε σωματικές δραστηριότητες λόγω κακής φυσικής κατάστασης ή για λόγους υγείας κατά τους τελευταίους 12 μήνες.

4. Είχα προβλήματα με τα μάτια μου, αυτιά, μύτη / ιγμόρεια

5. Έχω χειρουργηθεί τους τελευταίους 12 μήνες, ή έχω συνεχόμενα προβλήματα / επιπλοκές τα οποία έχουν σχέση με παλαιότερα χειρουργεία.

6. Έχω χάσει τις αισθήσεις μου, είχα πονοκεφάλους ή ημικρανίες, επιληπτικές κρίσεις, εγκεφαλικό επεισόδιο, σημαντικό τραυματισμό στο κεφάλι, ή πάσχω από κάποιο επίπονο νευρολογικό τραυματισμό ή ασθένεια.

7. Αυτή την περίοδο υποβάλλομαι σε κάποια θεραπεία (ή χρειάστηκε να λάβω κάποια συστηματική θεραπεία κατά την διάρκεια των τελευταίων 5 ετών) για ψυχολογικά νοσήματα, διαταραχή της προσωπικότητας, κρίσεις πανικού, ή για τον εθισμό στα ναρκωτικά ή το αλκοόλ ή, έχω διαγνωστεί με μαθησιακή ή αναπτυξιακή αναπηρία

8. Είχα προβλήματα με την μέση, κήλες, έλκη, ή διαβήτη

9. Είχα προβλήματα με το στομάχι ή στο έντερο, συμπεριλαμβανομένου και κάποιας πρόσφατης διάρροιας.

10. Παίρνω συνταγογραφούμενα φάρμακα (με εξαίρεση τα αντισυλληπτικά ή τα φάρμακα κατά της ελονοσίας εκτός από την μεφλοκίνη (Lariam).

Υπογραφή Συμμετέχοντα

Εάν απαντήσατε ΟΧΙ και στις 10 παραπάνω ερωτήσεις, δεν απαιτείται ιατρική εξέταση. Παρακαλούμε διαβάστε και συμφωνήστε με τη δήλωση συμμετέχοντα παρακάτω βάζοντας την υπογραφή σας και την ημερομηνία.

Δήλωση συμμετέχοντα: Έχω απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις με ειλικρίνεια, και καταλαβαίνω ότι αναλαμβάνω την ευθύνη για τυχόν συνέπειες που προκύπτουν από οποιεσδήποτε ερωτήσεις που μπορεί να έχω απαντήσει ανακριβώς ή για την αποτυχία μου να αποκαλύψω τυχόν υπάρχουσες ή προηγούμενες καταστάσεις ή παθήσεις.

SaveClear

* Εάν απαντήσατε ΝΑΙ στις ερωτήσεις 3, 5 ή 10 ή σε οποιαδήποτε από τις ερωτήσεις στη σελίδα 2, παρακαλούμε διαβάστε και να συμφωνήσετε με την παραπάνω δήλωση υπογράφοντας και βάζοντας την σημερινή ημερομηνία και παραδώστε και τις τρεις σελίδες αυτού του ερωτηματολογίου (Ερωτηματολόγιο Συμμετεχόντων και Έντυπο Αξιολόγησης του Ιατρού) στο γιατρό σας για ιατρική αξιολόγηση. Η συμμετοχή σας σε δραστηριότητες κατάδυσης απαιτεί την έγκριση του γιατρού σας.

Ιατρική Βεβαίωση Καταδύσεων | Ερωτηματολόγιο Συμμετεχόντων (συνέχεια)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α - ΕΧΩ / ΕΙΧΑ :

Χειρουργείο θώρακος, χειρουργείο καρδιάς, χειρουργείο στις βαλβίδες της καρδιάς, εμφυτεύσιμη ιατρική συσκευή (π.χ. stent, βηματοδότη, νευροδιεγέρτη) πνευμοθώρακα, και / ή χρόνια πνευμονοπάθεια.

Άσθμα, συριγμό, σοβαρές αλλεργίες, αλλεργικό συνάχι, ή φραγμένους αεραγωγούς τους τελευταίους 12 μήνες τα οποία μειώνουν τα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας και άσκησης

Πρόβλημα ή ασθένεια που σχετίζεται με την καρδιά όπως: στηθάγχη, πόνος στο στήθος κατά την δραστηριότητα ή άσκηση, καρδιακή ανεπάρκεια, πνευμονικό οίδημα, έμφραγμα του μυοκαρδίου, εγκεφαλικό επεισόδιο. Η λαμβάνω φαρμακευτική αγωγή για οποιαδήποτε πάθηση της καρδιάς

Επαναλαμβανόμενες βρογχίτιδες και συχνός βήχας κατά τους τελευταίους 12 μήνες. Ή έχω διαγνωστεί με εμφύσημα

Συμπτώματα που επηρεάζουν τους πνεύμονες, την αναπνοή, την καρδιά και / ή το αίμα μου τις τελευταίες 30 ημέρες και μειώνουν την σωματική ή πνευματική μου απόδοση.


ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β ΕΙΜΑΙ ΑΝΩ ΤΩΝ 45 ΕΤΩΝ ΚΑΙ:

Καπνίζω καπνό ή ατμίζω προϊόντα που περιέχουν νικοτίνη

Έχω υψηλά επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα

Έχω υψηλή πίεση (υπέρταση)

Είχα συγγενή εξ' αίματος που πέθανε ξαφνικά από ασθένεια του καρδιαγγειακού, ή εγκεφαλικό επεισόδιο πριν την ηλικία των 50 ετών. Ή έχω οικογενειακό ιστορικό από ασθένειες του καρδιαγγειακού πριν την ηλικία των 50 ετών (περιλαμβανομένου αρρυθμίες, στεφανιαία νόσο, ή καρδιομυοπάθειες)


ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Γ ΕΧΩ / ΕΙΧΑ:

Χειρουργείο στα ιγμόρεια ή/και τους παραρρίνιους κόλπους τους τελευταίους 6 μήνες

Παθήσεις του ωτός (αυτιού) ή χειρουργείο αυτιού, απώλεια της ακοής, ή προβλήματα με την ισορροπία

Επαναλαμβανόμενη ιγμορίτιδα μέσα στους τελευταίους 12 μήνες

Χειρουργείο στα μάτια μέσα στους τελευταίους 3 μήνες


ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Δ - ΕΧΩ / ΕΙΧΑ

Κρανιοεγκεφαλική κάκωση με απώλεια αισθήσεων μέσα στα τελευταία 5 χρόνια

Επιμένουσα νευρολογική κάκωση ή ασθένεια

Επαναλαμβανόμενη ημικρανία/πονοκέφαλος μέσα στους τελευταίους 12 μήνες η λήψη προληπτικής φαρμακευτικής αγωγής

Συγκοπή ή λιποθυμία (ολική ή μερική απώλεια συνείδησης) μέσα στα τελευταία 5 χρόνια

Επιληψία, επιληπτικές κρίσεις, ή σπασμούς Η λήψη προληπτικής φαρμακευτικής αγωγής


ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Ε EXΩ/EIXA:

Προβλήματα συμπεριφορικής υγείας, ψυχικά ή ψυχολογικά προβλήματα που απαιτούν ιατρική/ψυχιατρική θεραπεία

Μείζονα κατάθλιψη, αυτοκτονικό ιδεασμό, κρίσεις πανικού, ανεξέλεγκτη διπολική διαταραχή που απαιτεί φαρμακευτική αγωγή/ψυχιατρική θεραπεία

Διαγνωστεί με κάποια ψυχική νόσο ή μια μαθησιακή / αναπτυξιακή διαταραχή που απαιτεί συνεχή φροντίδα ή εξειδικευμένες εκγαταστάσεις

Εθισμό στα ναρκωτικά ή το αλκοόλ που απαιτεί θεραπεία μέσα στα τελευταία 5 χρόνια


ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΤ - ΕΧΩ / ΕΙΧΑ:

Επαναλαμβανόμενα προβλήματα με την μέση τους τελευταίους 6 μήνες που περιορίζουν την καθημερινή μου δραστηριότητα

Χειρουργική επέμβαση στην μέση ή στην σπονδυλική στήλη εντός των τελευταίων 12 μηνών

Διαβήτη, είτε ελέγχεται από φάρμακα είτε από δίαιτα. Η διαβήτη κύηση εντός των τελευταίων 12 μηνών

Μια μη-χειρουργημένη / διορθωμένη κήλη που περιορίζει τις σωματικές μου ικανότητες/δραστηριότητες

Ενεργά ή μη θεραπευμένα έλκη, ανοιχτά τραύματα/πληγές ή χειρουργική επέμβαση έλκους εντός των τελευταίων 6 μηνών


ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Ζ - ΕΧΩ / ΕΙΧΑ:

Κάνει χειρουργική επέμβαση στομίας (παρά φύση έδρα) και δεν έχω ιατρική έγκριση για να κολυμπήσω ή να συμμετάσχω σε σωματική δραστηριότητα

Αφυδάτωση που απαίτησε ιατρική παρέμβαση εντός των τελευταίων 7 ημερών.

Ενεργά ή μη θεραπευμένα στομαχικά ή εντερικά έλκη ή χειρουργική επέμβαση έλκους εντός των τελευταίων 6 μηνών

Συχνή καούρα, παλινδρόμηση, ή γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση

Ενεργή ή ανεξέλεγκτη ελκώδης κολίτιδα ή νόσος του Crohn

Βαριατρική χειρουργική επέμβαση μέσα στους τελευταίους 12 μήνες.

Δήλωση Κατανόησης

PADI padi.com

ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΚΑΤΑΔΥΣΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ

Παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά και συμπληρώστε όλα τα κενά πριν υπογράψετε.

Αυτή είναι μια δήλωση μέσω της οποίας πληροφορείστε σχετικά με τις καθιερωμένες πρακτικές ασφαλούς κατάδυσης στην ελεύθερη και αυτόνομη κατάδυση. Αυτές οι πρακτικές έχουν συγκεντρωθεί εδώ ώστε να μπορέσετε να τους κάνετε μια ανασκόπηση και σας γνωστοποι- ούνται με σκοπό την αύξηση της άνεσης και της ασφάλειάς σας στην κατάδυση. Η υπογραφή σας σε αυτή την δήλωση είναι απαραίτητη, ως απόδειξη ότι έχετε λάβει υπόψη σας αυτές τις πρακτικές ασφαλούς κατάδυσης. Διαβάστε και συζητήστε τη δήλωση πριν την υπογρά- ψετε. Εάν είστε ανήλικος, αυτή η φόρμα πρέπει επίσης να υπογραφεί από κάποιο γονέα ή κηδεμόνα.

Εγώ ο/η,

κατανοώ ότι ως δύτης θα πρέπει:

  1. διατηρώ καλή πνευματική και φυσική κατάσταση για την κατάδυση. Να αποφεύγω να βρίσκομαι υπό την επήρεια οινοπνευματωδών ή επικίνδυνων φαρμακευτικών ουσιών κατά την κατάδυση. Να διατηρώ επαρκείς τις ικανότητές μου στην κατάδυση, προσπαθώντας να τις βελτιώνω με την συμμετοχή μου στην συνεχιζόμενη εκπαίδευση και να τις ανανεώνω κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες μετά από μια περίοδο καταδυτικής αδράνειας.

  2. Να είμαι εξοικειωμένος με τα σημεία όπου καταδύομαι. Εάν όχι, να παίρνω οργανωμένο καταδυτικό προσανατολισμό από τοπικές πηγές με καλές γνώσεις του αντικειμένου. Εάν οι συνθήκες κατάδυσης είναι χειρότερες από εκείνες στις οποίες έχω εμπειρία, να ανα- βάλω την κατάδυση ή επιλέγω εναλλακτικό σημείο με καλύτερες συνθήκες. Να λαμβάνω μέρος μόνο σε καταδυτικές δραστηριότητες που αρμόζουν στην εκπαίδευση και την εμπειρία μου. Να μη λαμβάνω μέρος σε σπηλαιοκατάδυση ή τεχνική κατάδυση εκτός και αν έχω ειδική εκπαίδευση για αυτές.

  3. Να χρησιμοποιώ πλήρη, σωστά συντηρημένο και αξιόπιστο εξοπλισμό με τον οποίο να είμαι εξοικειωμένος/η και να τον έχω ελέγχω για να βεβαιώνομαι ότι είναι σε καλή κατάστση και λειτουργία πριν από κάθε κατάδυση. Να αρνούμαι την χρήση του εξοπλισμού μου σε μη πιστοποιημένους δύτες. Να έχω πάντα μία συσκευή ρύθμισης πλευστότητας και υποβρύχιο μετρητή πίεση κατά την αυτόνομη κατάδυση. Να αναγνωρίζω την αναγκαιότητα της εναλλακτικής πηγής αέρα και του συστήματος, χαμηλής πίεσης, ελέγχου πλευστότητας.

  4. Να ακούω προσεκτικά τις καταδυτικές ενημερώσεις και τις οδηγίες, σχετικά με την κατάδυση και να σέβομαι τις συμβουλές των ατόμων που επιβλέπουν τις καταδυτικές μου δραστηριότητες. Να αναγνωρίσω ότι χρειάζεται περαιτέρω εκπαίδευση για τη συμμετοχή σε καταδυτικές δραστηριότητες ειδικοτήτων, σε άλλες γεωγραφικές περιοχές και μετά από περιόδους καταδυτικής αδράνειας που ξεπερνούν τους έξι μήνες.

  5. Να τηρώ το σύστημα ανά ζεύγη σε όλη τη διάρκεια κάθε κατάδυσης. Να προγραμματίζω τις καταδύσεις συμπεριλαμβάνοντας υποβρύχια επικοινωνία, διαδικασίες επανένωσης σε περίπτωση χωρισμού, και διαδικασίες έκτακτης ανάγκης με το ζευγάρι μου.

  6. Να γνωρίζω καλά τη χρήση των καταδυτικών πινάκων. Πάντα να κάνω καταδύσεις χωρίς αποσυμπίεση και να αφήνω περιθώριο ασφα- λείας. Να έχω τα κατάλληλα μέσα για να ελέγχω το βάθος και το χρόνο υποβρυχίως. Να περιορίσω το μέγιστο βάθος στο επίπεδο της εκπαίδευσης και της εμπειρίας μου. Να αναδύομαι με ρυθμό όχι μεγαλύτερο από 18 μέτρα / 60 πόδια ανά λεπτό. Να είμαι SAFE δύτης (SAFE- Slowly Ascend From Every dive - να Αναδύομαι Αργά Από Κάθε Κατάδυση). Να κάνω μία στάση ασφαλείας ως πρόσθετο προληπτικό μέτρο, συνήθως στα 5 μέτρα / 15 πόδια για τρία ή περισσότερα λεπτά.

  7. Να διατηρώ σωστή πλευστότητα. Να ρυθμίζω τα βάρη στην επιφάνεια για ουδέτερη πλευστότητα χωρίς αέρα στη συσκευή ρύθμισης πλευστότητάς μου. Να διατηρώ ουδέτερη πλευστότητα ενώ βρίσκομαι υποβρυχίως. Να ανακτώ πλευστότητα για κολύμβηση και ξεκούραση στην επιφάνεια. Να έχω τα βάρη σε θέση κατάλληλη για εύκολη αφαίρεση, και να ανακτώ πλευστότητα όταν αισθάνομαι δυσφορία κατά την κατάδυση.

  8. Να αναπνέω σωστά για την κατάδυση. Ποτέ να μην κρατάω την αναπνοή μου ή να μην παραλείπω να αναπνέω όταν εισπνέω συμπιε σμένο αέρα, και να αποφεύγω υπερβολικό υπεραερισμό όταν κάνω ελεύθερη κατάδυση. Να αποφεύγω την υπερκόπωση όταν βρίσκο- μαι μέσα στο νερό και υποβρυχίως και να καταδύομαι εντός των ορίων μου.

  9. Να χρησιμοποιώ σκάφος, πλωτήρα ή κάποιο άλλο σταθμό υποστήριξης επιφανείας, όταν αυτό είναι εφικτό.

  10. Να γνωρίζω και να τηρώ την τοπική νομοθεσία και τους κανονισμούς κατάδυσης, συμπεριλαμβανομένης και της νομοθεσίας περί ψαριών και θηραάτων και καταδυτικής σημαίας.

Έχω διαβάσει τις παραπάνω δηλώσεις και μου έχουν απαντηθεί ικανοποιητικά όλες οι ερωτήσεις που πιθανόν να είχα. Κατανοώ την

σπουδαιότητα και το σκοπό αυτών των καθιερωμένων πρακτικών. Αναγνωρίζω ότι είναι για την δική μου ασφάλεια και ευημερία, και ότι η παράληψη τήρησής τους μπορεί να με βάλει σε κίνδυνο κατά την κατάδυση.

SaveClear

SaveClear

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

PADI.COM

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ

ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

Παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά και συμπληρώστε όλα τα κενά πριν υπογράψετε.

Εγώ ο/η,

με το παρόν δηλώνω ότι γνωρίζω τους κινδύνους που εμπεριέχει η ελεύθερη και αυτόνομη κατάδυση που μπορεί να καταλήξουν σε σοβαρό τραυματισμό ή και θάνατο.

Κατανοώ ότι η κατάδυση με πεπιεσμένο αέρα περιέχει ορισμένους κινδύνους συμπεριλαμβανομένης της ασθένειας αποσυμπίεσης, εμβολής ή άλλων τραυματισμών υπερβαρικής φύσης/διαστολής αέρα που απαιτούν περίθαλψη σε θάλαμο επανασυμπίεσης. Επιπλέον κατανοώ ότι τα καταδυτικά ταξίδια στην ανοικτή θάλασσα, που είναι απαραίτητα για την εκπαίδευση και για την απόκτηση πιστοποίη- σης, μπορεί να διεξαχθούν σε περιοχές που είναι μακριά από άποψη χρόνου, ή απόστασης ή και τα δύο, από τέτοιο θάλαμο επανασυ μπίεσης. Παρ' όλη την πιθανή απουσία θαλάμου επανασυμπίεσης κοντά στην καταδυτική περιοχή, συνεχίζω να επιλέγω την συμμετο χή μου σε τέτοιες εκπαιδευτικές καταδύσεις.

Κατανοώ και συμφωνώ ότι ούτε ο εκπαιδευτής μου,

ούτε το κατάστημα μέσω του οποίου λαμβάνω την εκπαίδευσή μου

ούτε η PADI Americas, Inc,. συνδεόμενες ή θυγατρικές της εταιρείες, ούτε αντίστοιχα οποιοσδήποτε από τους εργαζόμενους, στελέχη, πράκτορες ή πληρεξούσι- οι, (από τούδε και στο εξής αναφερόμενοι ως "Απαλλαγμένα Μέρη) μπορεί να θεωρηθούν νομικά υπεύθυνοι ή γενικά υπεύθυνοι καθ' οιονδήποτε τρόπο για οποιοδήποτε τραυματισμό, θάνατο, η άλλες ζημιές σε εμένα, την οικογένειά μου, την περιουσία μου, τους κλη- ρονόμους ή τους πληρεξούσιους που μπορεί να προκληθούν ως αποτέλεσμα της συμμετοχής μου σε αυτό το καταδυτικό πρόγραμμα ή ως αποτέλεσμα της αμέλειας οιουδήποτε μέρους, συμπεριλαμβανομένων και των Απαλλαγμένων Μερών, είτε αυτά ήταν ενεργά είτε παθητικά.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι μου επιτρέπεται η συμμετοχή σε αυτό το μάθημα (και προαιρετικά σε κατάδυση Adventure Dive), από εδώ και στο εξής αναφερόμενο ως "πρόγραμμα), εγώ προσωπικά αναλαμβάνω όλους τους κινδύνους αυτού του προγράμματος, είτε προβλέ ψιμων είτε απρόβλεπτων, που μπορεί να μου συμβούν ενώ συμμετέχω σε αυτό το πρόγραμμα, συμπεριλαμβανομένων αλλά χωρίς να περιορίζεται, στα ακαδημαϊκά (μαθήματα), στις δραστηριότητες σε περιορισμένα νερά και/ή στην ανοικτή θάλασσα.

Επιπλέον απαλλάσσω, εξαιρώ και δεν θεωρώ υπεύθυνο το αναφερόμενο πρόγραμμα και τα Απαλλαγμένα Μέρη από οποιαδήποτε διεκ- δίκηση ή μήνυση από εμένα, την οικογένειά μου, την περιουσία μου, τους κληρονόμους ή πληρεξούσιους, ως αποτέλεσμα της εγγρα φής και συμμετοχής μου σε αυτό το πρόγραμμα συμπεριλαμβανομένων και των διεκδικήσεων που τυχόν προέλθουν κατά την διάρκεια του προγράμματος ή μετά την απόκτηση της πιστοποίησής μου.

Επίσης κατανοώ ότι η ελεύθερη κατάδυση και η αυτόνομη κατάδυση είναι επίπονες σωματικές δραστηριότητες και ότι θα πιεστώ κατά τη διάρκεια αυτού του προγράμματος και ότι αν τραυματιστώ ως αποτέλεσμα καρδιακής προσβολής, πανικού, υπεραερισμού, πνιγ- μού ή άλλης αιτίας, ρητώς δηλώνω ότι αναλαμβάνω τον κίνδυνο των αναφερομένων τραυματισμών και επίσης ότι δεν θα θεωρήσω τα Απαλλαγμένα Μέρη υπεύθυνα για τους ίδιους λόγους.

Επιπλέον δηλώνω ότι βρίσκομαι σε νόμιμη ηλικία και είμαι νομικά ικανός να υπογράψω αυτή τη συμφωνία απαλλαγής νομικής ευθύνης ή ότι έχω εξασφαλίσει γραπτή συγκατάθεση του γονέα ή κηδεμόνα μου. Κατανοώ ότι οι όροι που εμπεριέχονται εδώ είναι δεσμευτικοί και όχι απλώς αναφορικοί και ότι έχω υπογράψει αυτή τη Συμφωνία αυτοβούλως με την γνώση ότι με το παρόν αποπιούμαι των νομι- κών μου δικαιωμάτων. Επιπλέον συμφωνώ ότι οποιοσδήποτε όρος αυτής της Συμφωνίας κριθεί ως ανεφάρμοστος ή άκυρος αυτός ο όρος θα μπορεί να αποκοπεί από αυτή τη Συμφωνία. Το υπόλοιπο αυτής της Συμφωνίας κατά συνέπεια θα ερμηνευτεί σαν να μην είχε ποτέ συμπεριληφθεί ο ανεφάρμοστος όρος στο παρόν έγγραφο.

Κατανοώ και συμφωνώ ότι όχι μόνο εγώ αποπιούμαι των δικαιωμάτων μου να εγείρω αγωγή στα Απαλλαγμένα Μέρη, αλλά επίσης και οποιουδήποτε δικαιώματος έχουν οι κληρονόμοι μου, οι πληρεξούσιοι ή εξ απογραφής κληρονόμιοι να εγείρουν αγωγή στα Απαλλαγ μένα Μέρη ως συνέπεια του θανάτου μου. Επιπρόσθετα εμφανίζομαι ότι έχω την εξουσιοδότηση να εξεργώ και για τους κληρνομόμους μου, τους πληρεξούσιους, ή τους εξ απογραφής κληρονόμους που θα προάβουν ανάκληση απαραδέκτου από αποζημιώσεις λόγω της εκπροσώπησής μου στα Απαλλαγμένα Μέρη.

ΕΓΩ Ο/Η

ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ, ΑΠΟ ΤΟΥΔΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΕΞΑΙΡΩ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΑΣΣΩ ΤΟΝ(ΤΟΥΣ) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ(-ΕΣ), ΟΠΟΙΟ ΕΛΑΒΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΟΥ,

ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ PADI AMERICAS, ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΩΘΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΝΟΜΙΚΕΣ Ή ΑΛΛΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ, ΦΘΟΡΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Ή ΑΔΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΡΟΗΛΘΕ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ, ΑΜΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΩΝ ΜΕΡΩΝ, ΕΙΤΕ ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΕΝΕΡΓΑ ΕΙΤΕ ΠΑΘΗΤΙΚΑ. ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ ΜΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΠΛΗ- ΠΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΥΘΗΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΩ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΩΝ ΜΟΥ.

SaveClear

SaveClear